E-ITSPEA 8: IT proff...?:

"Profi" vs "Käsitööline" IT´s 

Nagu nädala teema tekstis oli juba mainitud, et on raske leida neid definitsioone või konkreetseid omadusi, mis on "proffidel" ja "käsitöölistel", eriti IT-valdkonnas. Aga ikkagi on olemas need jooned, mis ikkagi panevad mõtlema, et selline töötaja on proff oma sfääris.

Esiteks, on vaja mainida seda, et profil ja käsitöölisel on erinevad suhtlemisharjumised tööl. Isegi on ka olemas niisugune sõnadeühend nagu "ebaprofessionalne käitumine", mida kasutatakse nende inimeste suhtes, kes töötavad organiseerimatult ja ei kasuta ametlikku keelt tööl. Proff alati peab suhtuma oma töösse tõsiselt ja sellepörast peab kasutama tööprotsessis ametikeelt, ei pea kasutama mingeid kahtlaseid lühendeid või slangi.

Vaatamata sellele, et mõlemal nendest on olemas selles valdkonnas kogemus (kuna vastupidi, nad ei saa töötada selles valdkonnas), proffil selline kogemus peab olema kinnitatud ametliku dokumendiga, mis näitab millises valdkonnas tal on kogemus. Näiteks, see võib olla tema tunnistus hariduse kohta või rahvusvaheline sertifikaat.

On olemas ka teised omadused, mille pooleast nad eraldavad. Aga nendest, mis ma mainisin selles artiklis, on olulisem ikkagi teine. Kuna kui töötaja saab kinnitada oma töö kogemust dokumentiga, siis varem dokumendi saamise protsessis ta sai ka kinnitada oma professionaalsust.

Viitid:
https://i.itworldcanada.com/wp-content/uploads/2013/11/quesmirrorITb.jpg
https://wiki.itcollege.ee/index.php/E-ITSPEA_8:_IT_proff...%3F

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога