E-ITSPEA 13: Andmeturve: tehnoloogia, koolitus ja reeglid

Storm Worm


Storm Worm on Trooja hobune, mis avab arvutis tagaukse, mis võimaldab seda kaugjuhtida. Storm Worm ilmus esimest korda 2007. aasta jaanuaris, kui Euroopas olid tugevad tormid. Kasutajad said vale meilisõnumi, mis peab sisaldama olulisi uudiseid tormide kohta.
Hiljuti Storm Wormi atakkides püüavad e-kirjad kasutajaid teavitada, et nad on saanud sõbralt, pereliikmelt või kaaslaselt postkaardi või elektroonilise õnnitluskaardi. Meilisõnumi sisu sisaldab linki, kust saab kaardi kätte saada, kuid tegelikult suunab kasutaja veebilehele, mis installib pahatahtliku tarkvara. Kui bot on installitud, saab see sellest arvutist e-posti aadresse koguda ja ennast levitada.

Tehnoloogia

Tõeliselt turvalisuse tagamiseks peate installima antiviiruse või trooja hoobuse eemaldajat. See tarkvara, kui seda regulaarselt värskendadatkse, kontrollib teie süsteemi, et te pole alla laadinud trooja hoobust ja kontrollib automaatselt kõiki teie käivitatavaid programme või faile, et tagada nende ohutust. Internetis on tasuta troojalaste eemaldajaid, kuid väheseid neid värskendatakse regulaarselt ja mõned neist on isegi ise troojalased. Arvuti parimaks kaitsmiseks on vaja kasutada antiviiruse tarkvara kaubmärgiga. 

Koolitus

Et hoida ennast Trooja hoobustest piisab tava arvutikasutamise reeglist kinnipidamisest, kuna need programmid vajavad abi arvuti kasutajaks erinevalt ussidest ja viirustest. Arvuti kasutaja peab olema õpetatud, et tal on tarvis värskendada oma tarkvara ja kasutada (kui on võimalik) originaalset tarkvarat oma arvutil.

Reeglid

Peamine reegel selleks, kui sa saad mingisuguse e-maili, ja selles on olemas mingisugused lingid, on vaja avada neid ainult kui sa oled 100% kindel, et see pole kahtlast e-maili ja need lingid pole kahjulikud sinu arvuti jaoks.


Комментарии

Популярные сообщения из этого блога