E-ITSPEA 3: Uus meedia...?

Uue meedia mõju traditsioonisele:


Pole võimalik nimetada suuremat meedia keskkonda kui internet. Me kasutame interneti rohkem kui midagi veel info alikatest. Mis juhtus teste infoalikatega? Miks internet sai nii ulatuslikuks? Kas see on pigem kasulik või kahjulik?

See on kõikidele ilmselge, et praegu tavaline meedia või info alikad on peaaegu välja surnud. On jäänud ainult need vanad inimesed, kes ei jõudnud harjuda uue aja tehnoloogiatega ja jätkavad saada infot ajalehtidest ja televiisorist.

Esimene tegur on interneti "mobiilsus". Ajalehe puhul, et saada uut infot, alati on vaja saada uut eksemplaari, aga infot internetis uuendatakse selleks, et saada seda internetist piisab ainult ühest seadmest, mis on ühendatud internetiga.
Teine on informatsiooni sorteerimine. Kaasaegna interneti kasutaja saab iseseisvalt valida millist infot ta tahab saada. Aga varem, niisugune võimalus oli, aga see polnud kõikjal, sest see oli mõtetu ja rahamahukalt ilmutada nii kitsasuunalist ajalehte.
Kolmas tegur on see, et info internetis on kogu aeg  kättesaadav. On võimalik öelda, et teleril on peaaegu samasugused võimalused nagu arvutis internetiga. Aga telerikasutaja peab seda vaatama täpsel ajal, et saada tema jaoks vajalikku infot. Samal ajal, internetikasutaja saab leida kohe vastust tema küsimusele.

Minu meelest, et internet mõjus kogu meediale pigem positiivselt, kui vastupidi. Vaatamata sellele, et füüsilistest aalikatest (nagu raamatud ja ajalehed) on mõnusalt lugeda ja seda infot on võimalik füüsiliselt hoida, interneti kättesaadavas kogu maailmas ja eelmiselt mainitud tegurid sundisid teisi infoaalikaid digitaalseks muutma. Aga see soodustas uute formaadi tekkimisele, näiteks ilmusid bloogid ja forumid.

Viitid:
https://swsu.ru/sbornik-statey/internet-a-mass-medium.php
https://blogger.googleusercontent.com/img/proxy/AVvXsEjCQvEjod3ZZP26X4BTntxSnpq7wPaL39mvMS1F-I8y-2nF980jFqx2qjkpWUx_rFnH6aVexDpGjpQPWCeto-VJmm2keJwim4N4M1MAPrUKTUMbc4DsZfCvxrb01KCpd9PnKx4i4ZTeMMT9NkAyQ2v7=

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога