E-ITSPEA 1: Noppeid IT ajaloost

Adobe Photoshop(1990)



Photoshop'i tarkvara oli loodud Thomas ja John Knoll vendade poolt1988. aastal Barneyscan firmaga. Aga juba kahe aasta pärast Photoshop oli omandatud Adobe Systems ettevõtte poolt ja tema arendamine jätkus seal. See sai esimiseks programmiks, mis andis kõigile võimaluse töödelda fotosid oma arvutis. Aga vendade unistus oli see, et nende programm  oleks saanud kasulikuks vahendiks ulmefilmide tegemises (unistus sai ikkagi tõeks ka, Photoshop oli kasutatud "The Abyss" filmi loomises). 

USB flash drive(2000)



USB 1.0 mälupulk oli loodud 1995. aastal (aga täiesti ei saa kindel olla, kes oli selle esimine leijutaja), aga esmakordselt nad said kättesaadavaks kõigile alles 2000. aastal. USB mälupulk koosneb kahest tähtsast leiutiset IT valdkonnas: "flash memory" ja universaalne USB port. Selline kombinatsioon võimaldab hoida oma andmeid mugavamalt ühes väikses andmekandjas ja kasutada neid ka kiiresti. Veel üks põhjuseks, miks nad said niisuguse leviku, võin märkida see, et nad andsid suure turvatunde kasutajale, sest nende andmed jäävad füüsiliselt nende kätte, aga mitte kuskil internetis.

Google Glass (2013)



Selline ulme Google seade oli esitatud 2013. aastal, kuid kahjuks varsti kadus turult. Selle põhiline eesmärk oli lihtsustada ja kiirendada inimeste töötamise protsessi. See ka andis võimaluse kasutada oma smartfoni võimalusi ainult prillidega. Aga selline toode tekitas paljudel kahtlusi. Esiteks, nad olid üsna mahukad, mis ei tee neid küllaltki mugavateks. Mõnedel tekivad küsimused nende smarfoni andmete turvalisuse osas, kasutades antud prille. Viimaseks, nendel oli ülikõrge hind(1500$). Kõik need tegurid mõjusid sellele, et Google otsustas keelduda sellest proektist mõneks ajaks.

Viited:
https://filtergrade.com/history-of-photoshop-through-the-years/
https://softculture.cc/blog/entries/articles/photoshop-istoriya-sozdaniya
https://www.techwalla.com/articles/the-history-of-usb-flash-drives
https://www.newyorker.com/tech/annals-of-technology/object-of-interest-the-flash-drive
https://screenrant.com/google-glass-smart-glasses-what-happened-explained/

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога