E-ITSPEA 2: Arpanetist Facebookini - Interneti kujunemine

The cellular phone



Rääkides sellest mobiiltelefoni tüübist, on võimalik öelda, et nad on peaagu välja surunenud. Kaasaaegne nädala tõenäosusega inimpõlvkond nägi neid oma silmadega ja ei saa kujutada oma smartfoni kas isegi ilma Internetita.

Arvatakse , et esimine "mobiiltelefon " ilmus 1973. aastal, mida nimetatakse Motorola DynaTAC. See oli prototüüp, aga nad ilmusid laiemal müügil alles kümme aastat hiljem (1983. aastal). Nende mobiiltelefonide peamiseks ülesandeks oli kindlustada suhtlemisvõimalus kasutajatele. Mõne aasta pärast lisandusid uutele telefonidele uued võimalused, et saada teksiteade, hääleteade jne. Juba praegu on võimalik täpselt öelda, et tavakasutajale ainusast rääkimisvõimalust üldse ie piisa ja sellepärast neid asendasid uued "smartfonid".
 

Windows



Esimene Windows´i versioon (1.0x) ilmus turul 1985. aastal.  2009. aastaks oli arvutatud, et rohkem kui 88% kasutatavatel PC arvutitel oli Windows operatsioonisüsteem. Seepärast enamikel juhtudel,  rääkides arvuti kasutamisest, me räägime Windows kasutamisest ka. 

Vaatamata sellele, et Windows`i esimene versioon oli aeglane ja ebapopulaarne, ja seejuures ilmusid ka Apple firma plagiaatisüüdistused, Bill Gates jõudis jätkata oma vaimusünnituse arendamist. Mõned versioonid said aukminekuteks, aga teised läbimurdudeks, kuid lõppude lõpuks Windows kogus suure fänni- ja kasutajabaasi, mis veelkord kinnitab seda, et Windows on jagamatu arvuti kasutamise lahutamatu osa ja järelikult Interneti kasutamisest.

Viitid:
https://mobiltelefon.ru/post_1262028062.html
http://mobilnajazawis.74335s005.edusite.ru/p2aa1.html
https://windata.ru/windows-world/istoriya-windows/istoriya-windows-s-chego-vse-nachinalos/
https://history-computer.com/software/microsoft-windows-complete-history-of-microsoft-windows/
http://cdn.mos.cms.futurecdn.net/MB6pJa8ZzL8fom8JKMHzwV.jpg

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога