E-ITSPEA 4: Info- ja võrguühiskond (1.)

Kõige enam realiseeritud visioonipunkt:

Eesti sai esimeseks riigiks mailmas, mis pakun virtuaalset residentsust

f


1. detsembril 2014. aastal sai alguse programm e-Residence. Selline programm pakub teiste riikide elanikkudele võimalust saada Eesti e-kodanikuks. See võimaldab e-kodanikule kasutada eesti e-teenuseid, digitaalsetele dukumentidele alla kirjutada, uusi firmasid digitaalselt luua jne.

Selline leiutus ka kinnitab Eesti püüdluse, et saada digitaalseks riigiks, kuna selline visioonipunkt oli edukalt sooritatud juba 2014. aastal. Liiati e-kodakondsus sai nii kasulikuks ettevõtjatele, it-valdkonna töötajatele ja teistele, et 2016. aastal Angela Merkel sai Eesti e-kodanikuks ja kahe aasta pärast ka Bill Gates.

Kõige vähem realiseeritud visioonipunkt:

Eesti on maalimas tuntud mõttekeskus(it valdkonnas)

Eestil oli juba tehtud mailmas tuntud ja kasalikud it-leiutised, nagu Skype ja e-Residence. Need leiutised kindlasti näitavad, et Eestis on hästi arenenud it-valdkond, kuid samas ta pole nii tuntud maailmas. Rääkides IT-mõttekeskusest, peas kohe tuleb Silicon Valley, aga mitte Eesti.  Arvan, et see on niimoodi, sest Eesti on küllaltki noor riik, kus ka toimus noortöötajate leke, mis mõjus kahjulikult kogu riigi arendusele rohkesti. Praegu selline olukord on enam-vähem stabiilne, siis , vüib-olla, meie riik hakkab aegamööda liikuma sellesse suunasse edukamalt.

Viitid:
https://estonianworld.com/wp-content/uploads/2018/10/Bill-Gates-and-J%C3%BCri-Ratas-e-residency.jpg
https://e-residence.pro/

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога