E-ITSPEA 12: Inimese ja arvuti suhtlus, ergonomika ja kasutatavus


Kuna ma olen harjunud küllaltki tihti osta veebist (peamiselt ostan riideid), seepärast arvan, et ma saan eristada hea ja halva kvaliteediga tehtud veebilehti online-shoppingi jaoks. Edasi tahan tuua kaks näidet, head ja halba veebilehti.

Hea näide: BestSecret


See on minu arvates, üks parimatest veebilehtedest riideesemete ostmiseks. Veebilehte on vormistatud heledates ja rahulikutes toonides, seepärast tagaplaan ei ärrita silmi ja ei kalluta tähelepanu kõrvale. Selle kasutamine on ka lihtne ja arusaadav. Võin märkida ka selle mõnesid mõnusaid omadusi: seal ilmuvad soodustused on küllaltki suured, tihti toimuvad mingisugused boonuse kampaaniad, kohalevedu on tasuta ja kiire ja tagastamise protsess on väga lihtne, lihtsalt on vaja saata toodangut samas pakendis tagasi.
Miinuseks võin nimetada seda, et esimene registreerimine on külaltki segane, kuna selleks on vaja saada koodi teiselt  kasutajalt (aga see pole probleem, sest tihti need aktiivsed koodid asuvad avalikult internetis).

Halb näide: Aliekspress


Vaatamata sellele, et see on väga populäärne veebileht, pole võimalik nimetada seda kvaliteetseks. Selle avamisel alatasa ilmub pealetükkiv reklaam ja seejuures veebileht on ise väga ere. Toodangu kirjeldus on tihti segane ja arusaamatu. Kohalevaadu on väga aeglane, aga tagastamine võib olla veelgi aeglasem.
Aga hinnad on väga madalad ja sealt on ka väga kasulikult osta suurtes mahtudes.

Viitid:
https://vallatest.com/files/2018/07/bad-vs-good-website.jpg

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога